Maak deel uit van de oplossing
Door Project AWARE® te steunen bij het verlengen van je PADI®-lidmaatschap, breng je ons een stapje dichter bij een schone en gezonde oceaan
Als actieve PADI®-duikprofessional speel je een belangrijke rol bij het vinden van langetermijnoplossingen voor de crisis van afval in zee!Wij zetten ons ervoor in dat de wereldwijde duikgemeenschap in staat wordt gesteld iets te betekenen voor het goede doel, maar dat kunnen we niet zonder JOU.
Het is noodzakelijk dat alle duikers hun duikvaardigheden op de juiste wijze inzetten, en van elke duik een onderzoeksduik maken #EveryDiveaSurveyDive. Alleen duikers en duikleiders zoals jij beschikken over de vereiste vaardigheden om gegevens over afval te verzamelen, waardoor verandering in gang wordt gezet.
In 2018 heeft ons gevecht tegen afval in zee een belangrijke mijlpaal bereikt: een miljoen stuks afval is uit zee verwijderd, zo blijkt uit de gegevens van de wereldwijde Dive Against Debris® databank.
Vandaag de dag stellen we ons steviger op tegen afval in zee om de deelname aan het Dive Against Debris -onderzoeksprogramma voor leken te vergroten en aan het eind van 2020 verslag te kunnen doen van de volgende miljoen stuks verwijderd afval.
Maak deel uit van de oplossing
Door Project AWARE® te steunen bij het verlengen van je PADI®-lidmaatschap, breng je ons een stapje dichter bij een schone en gezonde oceaan Wanneer je een donatie doet van EUR 25 of meer, ontvang je een exclusief mini-verzamelnetje zodat je van elke duik een onderzoeksduik kunt maken #EveryDiveaSurveyDive en deel wordt van de oplossing voor afval in zee.
Jouw bijdrage helpt bij het verminderen van de gevolgen van afval in zee, en bij het voorkomen dat afval in zee terecht komt.
Ga naar de PADI Pros’-pagina om de gegevens van je creditcard of betaalpas bij te werken en voeg meteen een donatie toe als bijdrage aan het belangrijke werk van Project AWARE!
De mensheid heeft met zoveel grote problemen te kampen maar voor ons duikers is dit echt onze zaak. Als duikers geen actieve rol pakken in het behoud van onze onderwater-wereld, wie dan wel?
– John Cronin, mede-oprichter van PADI
FEIT: Het meeste afval dat in zee terecht komt, zinkt naar de bodem en juist daarom weten we hier zo weinig over.
FEIT: 70% van het afval in zee zinkt naar de zeebodem; daarom is Dive Against Debris zo essentieel - kwantitatief bewijsmateriaal draagt bij aan meer kennis en begrip over wat die 70% dan is, zodat er oplossingen ontwikkeld kunnen worden om dit in de eerste plaats TE VOORKOMEN.
FEIT: Uit recent onderzoek komen schattingen dat bijna 800 verschillende soorten waterleven schade ondervinden door afval in zee.
Ray of Hope voor een schone zee
Mantaroggen, walvishaaien en enkele andere grote zeedieren worden bedreigd doordat ze afval als voedsel aanzien of verstrik raken in afval in zee. Microplastic en verloren vistuig vormen in het bijzonder een grote dreiging. De afbeelding van een manta op het nieuwe PADI-brevetpasje voor 2020 waarmee het beschermingswerk van Project AWARE gesteund wordt, geeft ons toekomstbeeld weer: een prachtige en schone oceaan die geen bescherming meer nodig heeft. Maar vergis je niet! De oceanen verkeren in grote problemen en hebben jouw ondersteuning nodig! De nieuwe brevetpas is vanaf oktober 2019 beschikbaar voor PADI Pro's. Voor cursisten is de brevetpas vanaf de introductie in januari het hele jaar 2020 beschikbaar.
Als je kiest voor de Project AWARE-versie van je PADI-pasje en vandaag nog een donatie doet bij het verlengen van je PADI-lidmaatschap, draag je bij aan wereldwijde bescherming van de oceanen. 100% Van je donatie aan Project AWARE gaat naar bescherming van de oceanen.
Deze periode van verlenging van je PADI-lidmaatschap leent zich er goed voor om deel van de oplossing te worden! Steun het doel #NextMillion2020 van Project AWARE voor een schone en gezonde oceaan. Zet jouw toewijding voort en laat jouw duiken en PADI-lidmaatschap meetellen voor bescherming van de zee.
Foto © Gabriel BARATHIEU.