Beneath The Waves: 30 dagen om het afval te tonen dat jij tegenkomt
"Wat ga jij doen om de oceanen te beschermen?" Zo klonk eerder dit jaar de oproep van de Amerikaanse minister John Kerry. Het is een oproep tot samenwerking. Een oproep aan overheden, zakelijk leiders en individuele personen om samen te werken en de vele problemen waar de oceanen mee te kampen hebben tegen te gaan.
Project AWARE brengt de wereldwijde duikgemeenschap nogmaals bijeen tijdens de lancering van onze Beneath-the-Waves-campagne. Jij kunt je hierbij aansluiten. Deel jouw persoonlijke foto’s van onderwaterafval om de nadruk te leggen op het internationale probleem van afval in zee – dat zich niet beperkt tot landsgrenzen.
Op 5 en 6 oktober aanstaande zullen ruim 400 politici, academici en ambtenaren evenals personen uit het bedrijfsleven, goededoelenorganisaties en non-profit-instellingen in Chili bijeen komen voor de conferentie “Onze oceaan in 2015”. Op de agenda staat illegale visserij, vervuiling van de oceanen door plastic, verzuring en klimaatverandering.
Project AWARE zal op deze internationale conferentie aanwezig zijn om de stem van duikers te vertegenwoordigen. Wij zullen aandringen op meetbare oplossingen voor afval in zee en demonstreren hoe onze duikgemeenschap de oceanen beschermt tegen afval.
Dus wat doen duikers om onze wereldzeeën te beschermen? Het is misschien beter om te vragen wat we niet doen. Wij duikers zijn wetenschappers, onderwijzers, filantropen en ambassadeurs. Wij zijn met elkaar verenigd via een gezamenlijke passie, respect en wens om de wereldzeeën te beschermen.
De hele maand september en ook nog in oktober brengt Project AWARE de wereldwijde duikgemeenschap nogmaals bijeen tijdens onze Beneath The Waves-campagne. Jij kunt je ook aansluiten. Deel de komende 30 dagen jouw persoonlijke foto’s van onderwaterafval. Samen kunnen wij de nadruk leggen op het internationale probleem van afval in zee dat zich niet beperkt tot landsgrenzen; een probleem dat dringend aandacht en oplossingen nodig heeft.
Duikers zijn vaak de eersten die zien welke verwoestende gevolgen afval op het onderwaterleven in zee kan hebben. Ruim 1 op de 10 soorten die aangetast zijn door afval worden met uitsterven bedreigd. Onze acties voor bescherming zijn urgenter als nooit tevoren.
Sluit je aan bij de Beneath The Waves-campagne
- Upload jouw foto’s van afval in zee naar Twitter of Instagram en gebruik de hashtag #BeneathTheWaves.
- Schrijf bij het commentaarveld wat jij doet om onze oceaanplaneet te beschermen.
De Beneath The Waves-campagne laat zien hoe duikers het hele jaar door werken aan het voorkomen en verminderen dat afval in het ecosysteem van de oceaan terecht komt. De campagne geeft een zichtbare weergave van de wereldwijde negatieve effecten van afval dat in onze onderwaterwereld belandt. Beneath The Waves spoort bestuurders aan met oplossingen te komen die leiden tot meetbare vermindering van afval in zee.