Skip to main content
Menu

No waste Caribbean Vibes

No waste Caribbean Vibes
updates

 

Aanleiding voor No waste Caribbean Vibes
Bonaire is een eiland en het afval beland op de vuilstortplaats of wordt verscheept. Wij dragen graag ons steentje bij om hier een verschil in te maken. De doelstelling van de Nederlandse overheid is om ook op de BES eilanden per 2030 50% circulair te zijn, op weg naar 100% circulariteit in 2050.  

Onze visie 
No waste Caribbean Vibes gelooft in de waarde van plastic afval en de mogelijkheid het plastic afval om te kunnen buigen naar een inkomstenbron voor community, bedrijven en overheid. 

Wij zijn van mening dat een commerciële organisatie op de lange termijn een betere vorm is als een stichting. Vandaar dat wij een commerciële insteek kiezen. 

Doelstelling  
Het realiseren van een recycle werkplaats waarbij diverse soorten plastic worden gerecycled (PET, PP, HDPE en LDPE) in nieuwe producten welke afname kunnen vinden bij consumenten, het hotel wezen, bedrijven en overheid, om zo de hoeveelheid plastic afval op het eiland te reduceren. 

De bewandelde weg tot nu 
Begin 2020 spraken wij met vertegenwoordigers van de lokale en rijksoverheid, het lokale afvalbedrijf, importeurs/ leveranciers single used plastic en stichtingen die ook actief zijn op het gebied van zwerfafval en plastics.

Met de oven pers zijn wij in staat platen te maken. Hier creëren we op dit moment diverse items van, zoals lampen en notitie boekjes van oude cd hoesjes en doppen, maar ook oorbellen en onderzetters van verschillende soorten plastic.

wandlampen

Er zijn een aantal artikelen in Nederland te koop, daar is immers nu nog de testfase.
Een aantal oorbellen arriveren in december 2020 op Bonaire.

Oorbellen van plastic afval

Met de extruder zijn van plastic doppen een aantal schildpadjes gerealiseerd als sleutelhanger en kaarthouder. 

Turtle

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?