Skip to main content
Menu

Adopt A Dive Site (Čistilna akcija) - Velika Zaka, Bled #3/2018 - junij

čistilna akcija bled
Begins
Ends
Bled, Slovenia

46.362394086078, 14.082253797334

Dogodek bo 6. junij s pričetkom ob 17:00 uri. 

Nova potapljaška sezona je pred nami in kakor že v preteklih leth pričenjamo z mesečnimi čistilnimi akcijami v Veliki Zaki na Bledu. Projekt je v sklopu projectaware.com z naslovom Adobt A Dive Site (Čistilna Akcija).

Projekt izvajamo 1x mesečno. Pridruži se nam lahko vsak potapljač, ki ima vsaj kategorijo OWD in željo po narediti nekaj za okolje. Obenem pa se učiš osnovnih potapljaških veščin. Tudi če si sam-a ti bomo našli sopotapljača. Namen čistilne akcije oz. projekta Adobt A Dive Site je, da na vedno istem podvodnem teritoriju poberemo smeti, jih na koncu stehtamo in popišemo. S pomočjo spletnega obrazca monitiramo ali količina smeti s časom pada ali se povečuje. Prav tako dobivamo točen podatek kakšne smeti so v jezeru.

Jezero Bled:
Le kdo ne pozna najbolj priljubljenega jezera v Sloveniji - jezero Bled.

Kaj je to Adobt A Dive Site?
Odločili smo se "posvojiti" eno od potapljaških točk - Velika Zaka, kjer še zlasti v zadnjem letu izvajamo največ aktivnosti. Namen "posvojitve" je, da bomo naredili potop in v tem potopu izvedli čiščenje zaliva Velike Zake, saj je v njej skozi poletje pristalo precej odpadkov. Med drugim je tukaj dnevno prisotno ogromno ribičev, kot tudi mladih in nenazadnje ogromno kopalcev. Zato je v jezeru veliko zavrženega laksa, plastičnih vrečk, plastenk, pločevink in še veliko več.

fotke iz leta 2018:
https://goo.gl/eHC3xd 
https://goo.gl/iRacWJ

fotke iz lanskoletnih akcij: 
https://goo.gl/a7xSWe
https://goo.gl/fCp5R4
https://goo.gl/4FrMoY

lokacija: https://goo.gl/xo8ZcL

Več o projektu:
http://www.projectaware.org/adoptadivesite

prijave in info: [email protected]

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?